www.mbenh.com
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيرجى التكرم والتسجيل
جميع الحقوق محفوظة www.mbenh.com




www.mbenh.com

منتدى مبينه | منتديات مبينه | العاب | افلام عربي | افلام اجنبي | برامج | برامج هكر | راديو مبينه
 
الرئيسيةالمجلهاليوميةس .و .جبحـثالتسجيلدخول
أفضل 10 أعضاء في هذا الشهر
المواضيع الأكثر شعبية
تحميل برنامج ويب برو
صور جماجم
صور وحوش
نكت نغاشه ههههههه منتديات مبينه
صور نانسي عجرم 2011
بعض الالبسة التقليدية الجزائري للعرائس
برنامج فلود المهاجم العربي
برنامج PhoToShoP BeTa بصيغة jar فوتوشوب جوال منتديات مبينه
تحميل برنامج كي تكست
طريقة عمل القلب اللوز الحلوى الجزائرية الرمضانية
المواضيع الأخيرة
» حليب الأطفال الرخيص! - سمر المقرن
الثلاثاء مارس 24, 2015 1:37 am من طرف حلاوة

» خفض أسعار حليب الأطفال يهدد جودة المنتج
الثلاثاء مارس 10, 2015 4:41 pm من طرف حلاوة

» خفض أسعار حليب الأطفال يهدد جودة المنتج
الثلاثاء مارس 10, 2015 4:41 pm من طرف حلاوة

» الندوة الثانية لطب تطور و سلوك الأطفال
الإثنين أكتوبر 20, 2014 4:49 pm من طرف حلاوة

» سؤال و جواب فى حنة ماس للتواصل ابعت رساله على الخاص-
الأحد مايو 25, 2014 5:06 pm من طرف بوكه مانشى

» حنة ندي ماس لفرد وتنعيم و أطالة الشعر ومنع تساقطة
الأحد مايو 25, 2014 5:00 pm من طرف بوكه مانشى

» 5000 طالب وطالبة يشاركون في فعاليات أسبوع الفطور السعودي
الجمعة مايو 23, 2014 8:38 pm من طرف حلاوة

» انطلاق فعاليات المؤتمر الأول للإبداع في التمريض الخليجي بالرياض
الإثنين مايو 12, 2014 3:02 pm من طرف حلاوة

» غرناطة مول يحتضن فعاليات حملة توعية طلبة المدارس بأهمية الإفطار الصباحي
الإثنين مايو 12, 2014 2:36 am من طرف حلاوة

» 177 ألفا مصابون بـالصرع في المملكة
الإثنين أبريل 07, 2014 7:56 am من طرف حلاوة

» أمير الجوف يدشن مستشفى الملك عبدالعزيز التخصصي و مستشفى الأمير متعب
الإثنين مارس 31, 2014 3:08 pm من طرف حلاوة

» وزير الصحة: مشاريع الجوف سترفع الخدمة الصحية.. وحريصون على الكوادر المؤهلة
الإثنين مارس 24, 2014 5:10 pm من طرف حلاوة

» د. الغامدي: «الجواز» الصحي سيسهم في الاكتشاف المبكر للأمراض وتقليل الوفيات
الأحد يناير 26, 2014 3:08 pm من طرف حلاوة

» إعلان أسماء الفائزين بجائزة التميز الخليجي في مجال الإعلام الصحي
الخميس يناير 02, 2014 1:53 pm من طرف حلاوة

» د.خوجة: 30% من «برنامج سلامتك» يركز على الأمراض المزمنة غير المعدية
الخميس ديسمبر 26, 2013 12:07 pm من طرف حلاوة

» الجمعية السعودية للطب الوراثي ومستشفى الولادة والأطفال في مكة تدعوان للمشاركة في ندوة مستجدات أمراض الجينات
الثلاثاء ديسمبر 24, 2013 10:43 am من طرف حلاوة

» الصحة تختتم دورة إعداد المدربين لتطبيق برنامج الجواز الصحي للأم والطفل
الإثنين ديسمبر 16, 2013 5:21 pm من طرف حلاوة

»  الجمعية السعودية لطب الأطفال توقع اتفاقية للتعاون العلمي
الأربعاء ديسمبر 11, 2013 3:44 pm من طرف حلاوة

» مرغلاني: إعادة إنتاج برنامج «سلامتك» بأسلوب حديث
الأحد ديسمبر 08, 2013 11:56 am من طرف حلاوة

» الرضاعة الطبيعية من أهم العوامل التي تزيد مناعة الأطفال الخدج
الأربعاء نوفمبر 20, 2013 1:13 pm من طرف حلاوة

تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية digg  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية delicious  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية reddit  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية stumbleupon  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية slashdot  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية yahoo  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية google  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية blogmarks  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية live      

قم بحفض و مشاطرة الرابط www.mbenh.com على موقع حفض الصفحات

قم بحفض و مشاطرة الرابط www.mbenh.com على موقع حفض الصفحات
أفضل 10 فاتحي مواضيع
maganeno
 
حلاوة
 
admin
 
بسمة جزائري
 
رهف
 
bahaomari
 
king
 
تالا
 
adam
 
القادم العراقي
 
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم

شاطر | 
 

 أطباق الفراخ من المطبخ التايلاندي والمكسيكي

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
maganeno
مشرفة قسم هل تعلم
avatar






sms :


رضيت بحكمك يا رب والصبر بزيادة
ظلمونى من غير ذنب حسدونى بزيادة

عدد المساهمات : 819
التقييم : 1
تاريخ التسجيل : 07/08/2011
الموقع : www.mbenh,yoo7.com

مُساهمةموضوع: أطباق الفراخ من المطبخ التايلاندي والمكسيكي   الجمعة سبتمبر 23, 2011 2:21 am



هنكمل مع بعض وصفاتنا ، وهندخل مع بعض المطبخ التايلاندي والمكسيكي؛ علشان نعرف أطباق جديدة ممكن نعملها بالفراخ..


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الفراخ على الطريقة التايلاندية

المقادير:

كيلو إلا ربع صدور أو أوراك فراخ مقطّعة لقطع صغيرة
2 : 3 ثمرات بطاطس مقطّعة مكعبات
1/ 2 ملعقة صغيرة شطة
ملعقة كبيرة عصير ليمون
3 فصوص ثوم مفرومين
1/ 2 كوب بصل مفروم
1/ 2 كوب شوربة فراخ
3 ملاعق كبيرة كاري
2 ملعقة كبيرة زيت
ملعقة صغيرة بابريكا
ملعقة كبيرة كاتشاب
ملعقة صغيرة قرفة
كوب لبن جوز هند "هتلاقيه في أي سوبر ماركت"
ملعقة صغيرة سكر
ورق لاورا


الطريقة:

1- هاتي طاسة كبيرة وحطّي فيها الكاري والبابريكا وورق اللاورا والقرفة والشطة وحمّصيهم على النار لمدة دقيقة.

2- بعد كده ضيفي الزيت والبصل والثوم والزنجبيل، وحطّي معاهم شوية من شوربة الفراخ على قد الخليط اللي إنتي حطيتيه؛ علشان يساعد إنها تتطبخ كويس، وسيبيهم على النار لمدة دقيقة.

3- حطّي الفراخ والبطاطس وقلّبيهم كويس مع الخليط، على النار لمدة دقيقة أو لحد ما الفراخ تتشرب من الخليط.

4- ضيفي باقي شوربة الفراخ والكاتشاب على الخليط، وقلّبيهم كويس لحد ما الخليط كله يتجانس مع بعضه، وبعدين حطّى لبن جوز الهند والسكّر.

5- انقلي الفراخ في صينية أو قالب بغطاء وحطّيها في الفرن لمدة كافية على درجة حرارة 350، وبعد كده طلّعيها من الفرن، ورشّي على الوش عصير الليمون.. وبالهنا والشفا.


ملحوظة:

ممكن تزوّدي شطة أو قطع فلفل حار لو عايزاه سبايسي أكتر، ولو هي حامية ممكن تزوّدي شوية لبن جوز هند أو زبادي، ولو طلعت مززة شوية ممكن تزودي سكر، يعني تقدري تظبطيها على حسب ذوقك.

*******************

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

الفراخ على الطريقة المكسيكية

المقادير:

3 شرائح صدور فراخ مقطّعة مكعبات
فلفل أحمر حار مقطّع
كوب صلصة طماطم
كوب كريمة طبخ "هتلاقيها في أي سوبر ماركت"
1/ 4 كوب كزبرة خضراء مفرومة للتزيين
2 ملعقة بابريكا
3 ملاعق ملح
2 ملعقة كمون
ملعقة زبدة
فص ثوم


مقادير التتبيلة:

كوب زبادي
4 ملاعق ملح
ملعقة زنجبيل
ملعقة صغيرة قرفة
ملعقة عصير ليمون
2 ملعقة فلفل أسود
2 ملعقة صغيرة شطة
2 ملعقة صغيرة كمون


الطريقة:


1- اخلطي كل مكونات التتبيلة في طبق كبير وحطّي الفراخ معاهم، وقلّبيهم كويس أوي، وبعد كده غطّي الطبق وحطّيه في الثلاجة لمدة ساعة.

2- سخّني الطاسة أو الجريل جامد وحطّي فيه شوية زيت صغيرين، وحطّي قطع الفراخ في أسياخ الشوي، وشوّحيها على الجريل لمدة 5 دقائق.

3- سيّحي الزبدة في طاسة كبيرة وشوّحي الثوم مع الفلفل الأحمر الحار لمدة دقيقة، وبعدين تبّليه بالكمون والملح والبابريكا.

4- بعد كده ضيفي عليهم الكريمة وصلصة الطماطم، وسيبيها تغلي على نار هادية لمدة 20 دقيقة أو لحد ما الصوص يبقى سميك.

5- حطّي قطع الفراخ مع الخليط ده وسيبيها لمدة 10 دقائق، وعند التقديم ممكن تزيّني الطبق بالكزبرة والفلفل الأحمر.. وبالهنا والشفا.


_________________


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
حلاوة

avatar


sms : النص
عدد المساهمات : 107
التقييم : 2
تاريخ التسجيل : 28/11/2011

مُساهمةموضوع: رد: أطباق الفراخ من المطبخ التايلاندي والمكسيكي   الإثنين سبتمبر 16, 2013 7:23 pm

شكررا يعطيك العافية
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
أطباق الفراخ من المطبخ التايلاندي والمكسيكي
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
www.mbenh.com  :: منتديات الاسرة :: منتدى المأكولات العربيه والغربيه-
انتقل الى: