www.mbenh.com
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيرجى التكرم والتسجيل
جميع الحقوق محفوظة www.mbenh.com



www.mbenh.com
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيرجى التكرم والتسجيل
جميع الحقوق محفوظة www.mbenh.com



www.mbenh.com
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

www.mbenh.com

منتدى مبينه | منتديات مبينه | العاب | افلام عربي | افلام اجنبي | برامج | برامج هكر | راديو مبينه
 
الرئيسيةالمجلهأحدث الصورالتسجيلدخول
أفضل 10 أعضاء في هذا الشهر
لا يوجد مستخدم
المواضيع الأكثر شعبية
تحميل برنامج ويب برو
صور جماجم
صور وحوش
نكت نغاشه ههههههه منتديات مبينه
صور نانسي عجرم 2011
بعض الالبسة التقليدية الجزائري للعرائس
برنامج فلود المهاجم العربي
برنامج PhoToShoP BeTa بصيغة jar فوتوشوب جوال منتديات مبينه
تحميل برنامج كي تكست
طريقة عمل القلب اللوز الحلوى الجزائرية الرمضانية
المواضيع الأخيرة
» حليب الأطفال الرخيص! - سمر المقرن
ساليزون جامد ولذيذ Emptyالثلاثاء مارس 24, 2015 1:37 am من طرف حلاوة

» خفض أسعار حليب الأطفال يهدد جودة المنتج
ساليزون جامد ولذيذ Emptyالثلاثاء مارس 10, 2015 4:41 pm من طرف حلاوة

» خفض أسعار حليب الأطفال يهدد جودة المنتج
ساليزون جامد ولذيذ Emptyالثلاثاء مارس 10, 2015 4:41 pm من طرف حلاوة

» الندوة الثانية لطب تطور و سلوك الأطفال
ساليزون جامد ولذيذ Emptyالإثنين أكتوبر 20, 2014 4:49 pm من طرف حلاوة

» سؤال و جواب فى حنة ماس للتواصل ابعت رساله على الخاص-
ساليزون جامد ولذيذ Emptyالأحد مايو 25, 2014 5:06 pm من طرف بوكه مانشى

» حنة ندي ماس لفرد وتنعيم و أطالة الشعر ومنع تساقطة
ساليزون جامد ولذيذ Emptyالأحد مايو 25, 2014 5:00 pm من طرف بوكه مانشى

» 5000 طالب وطالبة يشاركون في فعاليات أسبوع الفطور السعودي
ساليزون جامد ولذيذ Emptyالجمعة مايو 23, 2014 8:38 pm من طرف حلاوة

» انطلاق فعاليات المؤتمر الأول للإبداع في التمريض الخليجي بالرياض
ساليزون جامد ولذيذ Emptyالإثنين مايو 12, 2014 3:02 pm من طرف حلاوة

» غرناطة مول يحتضن فعاليات حملة توعية طلبة المدارس بأهمية الإفطار الصباحي
ساليزون جامد ولذيذ Emptyالإثنين مايو 12, 2014 2:36 am من طرف حلاوة

» 177 ألفا مصابون بـالصرع في المملكة
ساليزون جامد ولذيذ Emptyالإثنين أبريل 07, 2014 7:56 am من طرف حلاوة

» أمير الجوف يدشن مستشفى الملك عبدالعزيز التخصصي و مستشفى الأمير متعب
ساليزون جامد ولذيذ Emptyالإثنين مارس 31, 2014 3:08 pm من طرف حلاوة

» وزير الصحة: مشاريع الجوف سترفع الخدمة الصحية.. وحريصون على الكوادر المؤهلة
ساليزون جامد ولذيذ Emptyالإثنين مارس 24, 2014 5:10 pm من طرف حلاوة

» د. الغامدي: «الجواز» الصحي سيسهم في الاكتشاف المبكر للأمراض وتقليل الوفيات
ساليزون جامد ولذيذ Emptyالأحد يناير 26, 2014 3:08 pm من طرف حلاوة

» إعلان أسماء الفائزين بجائزة التميز الخليجي في مجال الإعلام الصحي
ساليزون جامد ولذيذ Emptyالخميس يناير 02, 2014 1:53 pm من طرف حلاوة

» د.خوجة: 30% من «برنامج سلامتك» يركز على الأمراض المزمنة غير المعدية
ساليزون جامد ولذيذ Emptyالخميس ديسمبر 26, 2013 12:07 pm من طرف حلاوة

» الجمعية السعودية للطب الوراثي ومستشفى الولادة والأطفال في مكة تدعوان للمشاركة في ندوة مستجدات أمراض الجينات
ساليزون جامد ولذيذ Emptyالثلاثاء ديسمبر 24, 2013 10:43 am من طرف حلاوة

» الصحة تختتم دورة إعداد المدربين لتطبيق برنامج الجواز الصحي للأم والطفل
ساليزون جامد ولذيذ Emptyالإثنين ديسمبر 16, 2013 5:21 pm من طرف حلاوة

»  الجمعية السعودية لطب الأطفال توقع اتفاقية للتعاون العلمي
ساليزون جامد ولذيذ Emptyالأربعاء ديسمبر 11, 2013 3:44 pm من طرف حلاوة

» مرغلاني: إعادة إنتاج برنامج «سلامتك» بأسلوب حديث
ساليزون جامد ولذيذ Emptyالأحد ديسمبر 08, 2013 11:56 am من طرف حلاوة

» الرضاعة الطبيعية من أهم العوامل التي تزيد مناعة الأطفال الخدج
ساليزون جامد ولذيذ Emptyالأربعاء نوفمبر 20, 2013 1:13 pm من طرف حلاوة

تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية reddit      

قم بحفض و مشاطرة الرابط www.mbenh.com على موقع حفض الصفحات

قم بحفض و مشاطرة الرابط www.mbenh.com على موقع حفض الصفحات
أفضل 10 فاتحي مواضيع
maganeno
ساليزون جامد ولذيذ I_vote_rcapساليزون جامد ولذيذ I_voting_barساليزون جامد ولذيذ I_vote_lcap 
حلاوة
ساليزون جامد ولذيذ I_vote_rcapساليزون جامد ولذيذ I_voting_barساليزون جامد ولذيذ I_vote_lcap 
admin
ساليزون جامد ولذيذ I_vote_rcapساليزون جامد ولذيذ I_voting_barساليزون جامد ولذيذ I_vote_lcap 
بسمة جزائري
ساليزون جامد ولذيذ I_vote_rcapساليزون جامد ولذيذ I_voting_barساليزون جامد ولذيذ I_vote_lcap 
رهف
ساليزون جامد ولذيذ I_vote_rcapساليزون جامد ولذيذ I_voting_barساليزون جامد ولذيذ I_vote_lcap 
bahaomari
ساليزون جامد ولذيذ I_vote_rcapساليزون جامد ولذيذ I_voting_barساليزون جامد ولذيذ I_vote_lcap 
king
ساليزون جامد ولذيذ I_vote_rcapساليزون جامد ولذيذ I_voting_barساليزون جامد ولذيذ I_vote_lcap 
القادم العراقي
ساليزون جامد ولذيذ I_vote_rcapساليزون جامد ولذيذ I_voting_barساليزون جامد ولذيذ I_vote_lcap 
تالا
ساليزون جامد ولذيذ I_vote_rcapساليزون جامد ولذيذ I_voting_barساليزون جامد ولذيذ I_vote_lcap 
adam
ساليزون جامد ولذيذ I_vote_rcapساليزون جامد ولذيذ I_voting_barساليزون جامد ولذيذ I_vote_lcap 
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم

 

 ساليزون جامد ولذيذ

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
maganeno
مشرفة قسم هل تعلم
maganeno


ساليزون جامد ولذيذ 100755887

ساليزون جامد ولذيذ 9


sms :


رضيت بحكمك يا رب والصبر بزيادة
ظلمونى من غير ذنب حسدونى بزيادة

عدد المساهمات : 819
التقييم : 1
تاريخ التسجيل : 07/08/2011
الموقع : www.mbenh,yoo7.com

ساليزون جامد ولذيذ Empty
مُساهمةموضوع: ساليزون جامد ولذيذ   ساليزون جامد ولذيذ Emptyالثلاثاء أكتوبر 04, 2011 5:52 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

زي ما وعدناكم إننا هنلبي لكم كل طلباتكم وهنقدم لكم كل الوصفات اللي عايزين تعرفوها،

هنقدم لكم النهارده طريقة عمل الساليزون، وده بناء على طلبكم..

تابعونا وماتنسوش تبعتوا لنا كل الوصفات الجديدة اللي عايزين تعرفوها.



طريقة عمل عجينة الفيتاج

المقادير:


1/2 كيلو دقيق
1/2 كيلو زبدة
كوب ونصف مية
ملعقتين عصير ليمون
1/2ملعقة صغيرة ملح


الطريقة:

1- أول حاجة جهّزي قالب الزبدة؛ افرديها في كيس بلاستيك بسُمك 1/ 4 سم، وحطّيها في التلاجة علشان تتجمد.

2- لتجهيز العجينة: حطي الدقيق والملح وعصير الليمون في العجانة وشغّلي العجانة، وضيفي عليها المية تدريجيًّا علشان تقدري تتحكمي في العجينة.

3- خلّي العجينة تتعجن لمدة 3 دقائق على السرعة الأولى، ولو حسيتي إن العجينة محتاجة مية كمان ممكن تزوّديها؛ لأن ده بيكون على حسب نوع الدقيق.

4- بعد ما العجينة تتعجن حطيها في كيس بلاستيك، وسيبيها لمدة نصف ساعة علشان تبقى جاهزة للتشكيل.

5- بعد النصف ساعة رشّي دقيق على الرخامة وافردي عليها العجينة، وبعدين نظفيها من الدقيق كويس، وحطي قالب الزبدة جواها، وطبّقيها من الأربع الأجناب بشكل الظرف.

6- بعد ما تطبّقيها رشي عليها دقيق من فوق وتحت، وافرديها بهدوء بسُمك نصف سم؛ لحد ما تحسي إن الزبدة اندمجت في العجينة تمامًا، ونظفيها من الدقيق كويس، وبعدين طبّقيها مرة كمان زي الظرف، وحطيها في كيس بلاستيك، ودخّليها التلاجة لمدة ساعة.

7- هتكرري الخطوة السابقة لمدة 4 مرات؛ ولكن دون إضافة الزبدة؛ يعني هتفرديها بارتفاع 1/ 2 سم، وبعدين تطبّقيها وتحطيها في كيس بلاستيك وتدخّليها التلاجة؛ والخطوة دي هي اللي بتخليها تكون مورقة وهشّة.

بعد ما العجينة تكون جاهزة ابدئي شكّليها؛ ودي ممكن تعملي منها أصناف كتيرة زي الساليزون.

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

الساليزون بالجبنة:

المقادير:


1/4 كيلو عجينة فيتاج
بيضة


لعمل الحشو:

كوب جبنة كريمي
1/ 4 كوب زبدة
حزمة شبت مفروم
ملح وفلفل


الطريقة:

- قطّعي العجينة بأي قالب عندك صغير بالحجم والشكل اللي أنتِ عايزاه، ورصيهم في صينية، ودخّليها التلاجة لمدة 10 دقائق، وبعدين ادهنيها بالبيض، ودخليها الفرن على درجة حرارة 200 درجة، لمدة 25 دقيقة.

- في الوقت ده حضّري الحشوة؛ حطي كل المكونات مع بعض، واضربيها بالمضرب، أو حطيها في العجانة لحد ما تندمج كويس.

- بعد ما الساليزون يطلع من الفرن افتحيه من النصف، وحطي خليط الجبنة في كيس الحلواني وابدئي احشي الساليزون، وبعدين حطي عليها الطبقة التانية من فوق، وزينيها بورق الشبت من المنتصف.

- ممكن تعملي الطبقة اللي تحت صغيرة، وبعدين تحشيها وتحطي الطبقة اللي فوق تكون أكبر وتحطيها عليها، وتضغطي عليها من الأجناب كويس أوي علشان تتماسك الطبقتين مع بعض، وبعدين تفتيحها من فوق خطين عكس بعض؛ علشان يخرج منها الهوا، وبعدين رشي عليها سمسم أو حبة البركة، ودخّليه التلاجة لمدة 10 دقائق، وبعدين دخليه الفرن.

- ممكن كمان تقطعي العجينة وتدهنيها بيض وتحشيها وتقفليها من جانب واحد زي شكل القطايف.


ملحوظة: ممكن تغيّري في شكل الحشوة؛ زي مثلًا اللحمة المعصجة، أو خليط الفيتا مع الزيتون والنعناع، أو الخضروات ، أو خليط السي فود، كمان تقدري تغيري في شكل العجينة وطريقة الحشوة فيها.

أهم حاجة تسيبي العجينة في التلاجة بعد ما تحشيها لمدة 10 دقايق، وكمان لازم تكون نظيفة تمامًا من أي دقيق عليها؛ علشان لما تدهنيها بيض يعمل زي مادة لاصقة بين العجين.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ساليزون جامد ولذيذ
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» كوردون بلو.. مقرمش ولذيذ

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
www.mbenh.com  :: منتديات الاسرة :: منتدى المأكولات العربيه والغربيه-
انتقل الى: