maganeno مشرفة قسم هل تعلم
sms :
رضيت بحكمك يا رب والصبر بزيادة
ظلمونى من غير ذنب حسدونى بزيادة
عدد المساهمات : 819 التقييم : 1 تاريخ التسجيل : 07/08/2011 الموقع : www.mbenh,yoo7.com
| موضوع: فطائر اللحمة اللذيذة الجمعة سبتمبر 23, 2011 1:05 am | |
| فطائر اللحمة اللذيذة[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]فطائر اللحمالمقادير:لعمل العجين: كوب زبد 3 كوب دقيق 2 صفار بيض ملعقة صغيرة كركم 3/4 كوب ماء مثلج 1/2 ملعقة صغيرة ملحللحشو: 1/2 كيلو لحمة مفرومة بصلة متوسطة مفرومة 3 ملعقة كبيرة زيت 2 ملعقة كبيرة ماء 1/4 كوب بقسماط ملح وفلفل 1/2 ملعقة صغيرة زعترالطريقة:
1- اخلطي الدقيق والملح والكركم واعجنيهم مع الزبدة في العجانة.
2- اخفقي الصفار مع الماء وحطيهم على العجين تدريجيا، واستمري في العجن لحد ما تبقى العجينة ناعمة.
3- لفي العجين في بلاستيك وحطيه في التلاجة لمدة نصف ساعة علشان يتماسك.
4- في الوقت ده حضّري الحشو: شوحي البصل في الزيت لمدة 5 دقائق لحد ما لونه يبقى دهبي، وبعدين حطي اللحمة المفرومة.
5- قلّبي اللحمة مع البصل لحد ما يبقى لونها بني وبعدين حطي الزعتر وقلبيها وسيبيها لمدة 10 دقائق لحد ما اللحمة تستوي.
6- تبّليها بالملح والفلفل، ولو اللحمة لسه فيها سائل ممكن تحطي البقسماط وقلّبيها وسيبيها تبرد.
7- لعمل الفطائر: طلعي العجين من التلاجة وسيبيها تبرد لمدة 10 دقائق.
8- افردي العجين على سطح مرشوش دقيق وقطّعيه بالشكل اللي انتي تحبيه.
9- اخفقي البيض والماء وادهني به أطراف الفطيرة وحطي كمية من الحشو على أحد الطرفين.
10- اقفلي الطرف التاني واضغطي عليه بطرف شوكة.
11- رصي الفطائر على صاج مدهون بقليل من الزيت، واخبزيه في الفرن لمدة 30 – 35 دقيقة، وممكن تقدّمي معاها سلطة طحينة أو سلطة زبادي، وكمان ممكن تعملي مكرونة بالصوص الأبيض، وبالهنا والشفا. ملحوظة:ممكن تغيري في الحشو، مثلا سبانخ بالجبنة أو فراخ أو خضروات. | |
|