maganeno مشرفة قسم هل تعلم
sms :
رضيت بحكمك يا رب والصبر بزيادة
ظلمونى من غير ذنب حسدونى بزيادة
عدد المساهمات : 819 التقييم : 1 تاريخ التسجيل : 07/08/2011 الموقع : www.mbenh,yoo7.com
| موضوع: سبانخ باللحمة والحمص الإثنين سبتمبر 26, 2011 3:23 am | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]سبانخ باللحمة والحمصالمقادير: كيس سبانخ مجمّدةكيلو لحمة بتلو مكعبات 1/ 2 كيلو طماطم معصورة 2 ملعقة كبيرة زبدة كوب حمص مسلوق 2 فص ثوم مفروم بصلة مفرومة ملح وفلفلالطريقة:1- شوّحي البصلة في الزبدة لغاية ما تتحمر، وبعد كده ضيفي الثوم المفروم وقلّبي قطع اللحمة وشوّحيها مع البصلة والزبدة لغاية ما لونها يتغيّر وتنزّل لونها.
2- بعد كده ضيفي عصير الطماطم، وسيبيها تتسبّك شوية على النار، وبعدين تبّليها بالملح والفلفل.
3- بعد كده ضيفي السبانخ المفرومة، وقلّبي المكوّنات مع بعض على النار، وبعدين ضيفي الحمص لما تحسّي إن السبانخ استوت.
4- وفي الآخر ممكن تحمّري الثوم في ملعقة زبدة، وحطّيها على السبانخ، ولو عندك صنوبر ممكن تحمصيه وتحطّيه على الوش عند التقديم، والطبق ده ممكن تعملي معاه أرز بالشعيرية.. وبالهنا والشفا. | |
|