maganeno مشرفة قسم هل تعلم
sms :
رضيت بحكمك يا رب والصبر بزيادة
ظلمونى من غير ذنب حسدونى بزيادة
عدد المساهمات : 819 التقييم : 1 تاريخ التسجيل : 07/08/2011 الموقع : www.mbenh,yoo7.com
| موضوع: بسبوسة بالكاسترد الإثنين سبتمبر 26, 2011 7:13 pm | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]بسبوسة بالكاستردالمقادير:كوب سميد (دقيق بسبوسة) 2 ملعقة كبيرة زبدة أو سمنة 3 ملعقة كبيرة جوز هند ملعقة كبيرة بيكينج باودر 1/ 2 كوب سكر 1/ 3 كوب ميهمقادير الكاسترد:صفار 3 بيضات 1/ 4 كوب سكر 1/ 2 معلقة صغيرة فانيليا كوب لبنلتحضير الكاسترد: 1- حطّي حلة فيها كمية ميه على النار، ولما المية تسخن حطي وعاء تاني فوق الميه، وابدئي اضربي فيه صفار البيض مع السكر.
2- بعد كده ضيفي اللبن على البيض، واستمري في التقليب لمدة 20 دقيقة، لغاية ما تحسّي إن الخليط بقى سميك وبعد كده ضيفي الفانيليا.
9- ارفعي الخليط من الحمام المائي الساخن، وحطيه في حمام ماء مثلج لغاية ما الخليط يبرد.الطريقة: 1- اخلطي كل المقادير دي مع بعض، لغاية ما تتجانس.
2- هاتي صينية وادهنيها بالسمنة، وبعد كده صبّي فيها نصف الخليط اللي عملتيه، ودخّليها الفرن لمدة 10 دقايق؛ علشان الخليط يتماسك، وبعد كده صبّي عليه الكاسترد اللي جهّزتيه.
3- بعد كده ضيفي باقي مقدار البسبوسة اللي عندك، ودخّلي الصينية الفرن على نار هادية لغاية ما وش البسبوسة يحمرّ.
4- طلّعي الصينية من الفرن واسقيها بالشربات، وقدّميها. لتحضير الشربات: اخلطي كوب سكر مع كوب ميه، وحطّيهم على النار لغاية ما الخليط يغلي، وبعد كده ضيفي عليهم عصير نصف ليمونة وشوية فانيليا، وسيبيهم يغلوا مع بعض شوية على النار، وبعد كده ارفعيه. | |
|