maganeno مشرفة قسم هل تعلم
sms :
رضيت بحكمك يا رب والصبر بزيادة
ظلمونى من غير ذنب حسدونى بزيادة
عدد المساهمات : 819 التقييم : 1 تاريخ التسجيل : 07/08/2011 الموقع : www.mbenh,yoo7.com
| موضوع: سوبيا مززة الإثنين سبتمبر 26, 2011 8:22 pm | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]سوبيا مززةالمقادير: كيلو أرز نصف كيلو لبن 2 كوب زبادي كبير ملح ليمون (هتلاقيه عند العطار) سكرالطريقة: 1- هاتي الأرز واغسليه كويس جداً، وحطيه في حلة على النار، وحطي عليه كمية من الميه؛ بحيث تغطي الأرز بالكامل، وسيبيه لغاية ما يتسلق مع مراعاة إن الأرز ما يشربش الميه كلها؛ يعني لو حسيتي إنه محتاج ميه ممكن تزوّدي له.
2- اضربي الأرز المسلوق في الخلاط شوية شوية، وضيفي معاه اللبن علشان يخفف الخليط، وبعد ما تحسّي إن الأرز كله بقى ناعم ومتجانس زي المهلبية ضيفي عليه باقي اللبن والزبادي وملح الليمون والسكر واخلطيهم مع بعض كويس جداً.
3- بعد ما المكونات كلها تختلط ببعض، صبيها في أطباق التقديم وحطيها في الثلاجة، وعند التقديم ممكن تزينيها بالقرفة.ملحوظة: كمية ملح الليمون والسكر بتتحدد على حسب درجة المزازة اللي إنتي عايزاها، ولو عايزة تعملي السوبيا الحلوة فكل اللي عليكي إنك تلغي ملح الليمون من المكونات. | |
|