maganeno مشرفة قسم هل تعلم
sms :
رضيت بحكمك يا رب والصبر بزيادة
ظلمونى من غير ذنب حسدونى بزيادة
عدد المساهمات : 819 التقييم : 1 تاريخ التسجيل : 07/08/2011 الموقع : www.mbenh,yoo7.com
| موضوع: سمك صيادية الإثنين سبتمبر 26, 2011 8:34 pm | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
سمك صيادية
المقادير:
4 قطع سمك فيليه 2 ثمرة بصل مقطّع شرائح ملعقة كبيرة مسطردة ملح وفلفل أبيض ملعقة كبيرة خل 2 ملعقة دقيق 5 فصوص ثوم ملعقة كمون 2 ملعقة زبدة
الطريقة:
1- تبّلي السمك بالخل والثوم والملح والفلفل، وسيبيه في التتبيلة لمدة 10 دقائق.
2- وبعد كده رصّي السمك في الصينية، ودخّليه الفرن لمدة 5 دقائق على درجة حرارة 120.
3- في الوقت اللي السمك فيه في الفرن، ابدئي اعملي الصوص بتاع السمك، بإنك تشوّحي البصل مع الزبدة لغاية ما يبقى لونه ذهبي، وبعد كده ضيفي عليه الدقيق، وبعدين حطّي الخل والكمون والمسطردة.
4- ممكن تخلطي الصوص مع ناتج تسوية السمك اللي في الفرن، وبعد كده صفّيه وحطّيه على السمك عند التقديم، وممكن تعملي معاه أرز صيادية. ______________ _________________ ____________________ [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]أرز صيادية المقادير: 2 كوب أرز 2 ثمرة بصل مقطّع شرايح ملعقة كبيرة كمون ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة ملعقة زيت ملعقة زبدة ملح وفلفل 2 كوب ميهالطريقة:حمّري البصل في الزيت والزبدة، وبعد كده ضيفي عليه الأرز وتبّليه بالتوابل اللي عندك، وقلّبي كل المكونات كويس مع بعض على النار، وبعد كده حطّي مقدار الميه، وسيبيه يغلي شويه، وبعدين هدّي النار وسيبيه يتشرّب على نار هادية. | |
|