maganeno مشرفة قسم هل تعلم
sms :
رضيت بحكمك يا رب والصبر بزيادة
ظلمونى من غير ذنب حسدونى بزيادة
عدد المساهمات : 819 التقييم : 1 تاريخ التسجيل : 07/08/2011 الموقع : www.mbenh,yoo7.com
| موضوع: ورق عنب بالريش الإثنين سبتمبر 26, 2011 9:14 pm | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]ورق عنب بالريشالمقادير:كوب ونصف أرز مصري مغسول 1/ 2 كيلو ريش ضاني 1/ 4 كيلو ورق عنب طازة 4 ملعقة كبيرة زيت زيتون بصلة كبيرة مفروم ناعم 1/ 4 كوب بقدونس مفروم 1/ 4 كوب شبت مفروم 2 ثمرة طماطم مُقطّعة مكعبات صغيرة 4 ملعقة كبيرة صلصة طماطم 1/ 2 ملعقة صغيرة شطة ملعقة صغيرة نعناع جاف 1/ 4 كوب عصير ليمون ملعقة صغيرة كمون 2 كوب شوربة ملح وفلفل بهاراتالطريقه: 1- شوّحي الريش في ملعقتين زيت لمدة 10 دقايق، وتبّليها بالملح والفلفل.
2- اغسلي ورق العنب كويس وحطّيه في ميه مغلية لمدة 5 دقائق علشان يستوي، وبعد كده ارفعيه، وشيلي منه العروق.
3- اخلطي الأرز مع البصل، والبقدونس، والشبت، والطماطم، وصلصة الطماطم، والنعناع، والشطة، والكمون، وتبّليه بالملح والفلفل والبهارات وملعقتين زيت مع التقليب لغاية ما كل المكونات تتجانس.
4- احشي ورق العنب بالخلطة اللي عملتيها، بحيث يكون الجزء الناعم من ورق العنب للخارج.
5- هاتي حلة وحطّي فيها من تحت حلقات طماطم وبصل وعروق ورق العنب، وبعد كده رصّي الريش، ومن فوق رصّي محشي ورق العنب.
6- اسقي المحشي بالشوربة وعصير الليمون، وبعد كده اضغطي على ورق العنب بغطاء صغير، وبعد كده غطّي الحلة كويس، وحطيها على نار عالية لغاية ما الشوربة تبدأ تغلي، وبعد كده هدّي النار، وسيبيه لغاية ما المحشي يستوي.
7- سيبي المحشي يبرد، وبعد كده اقلبيه في طبق التقديم وزيّنيه بشرائح الليمون. | |
|