maganeno مشرفة قسم هل تعلم
sms :
رضيت بحكمك يا رب والصبر بزيادة
ظلمونى من غير ذنب حسدونى بزيادة
عدد المساهمات : 819 التقييم : 1 تاريخ التسجيل : 07/08/2011 الموقع : www.mbenh,yoo7.com
| موضوع: فلفل محشي بالأرز واللحمة الجمعة سبتمبر 23, 2011 12:37 am | |
| فلفل محشي بالأرز واللحمة[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وصفتنا النهاردة سهلة و سريعة
بتمنى تعجبكمالفلفل المحشي المقادير: 6 حبات فلفل ملون 1/ 4 كيلو لحمة مفرومة 6فصوص ثوم مهروسة 2 ملعقة كبيرة زبدة ملعقة صغيرة بهارات ملعقة صغيرة قرفة 4 حبات طماطم 2 كوب رز ملح وفلفل 2 ملعقة صغيرة نعناع مجفف مقادير الصلصة: 4 ملاعق كبيرة صلصة طماطم 1/ 4 كيلو طماطم 6 فصوص ثوم 1/ 2 كوب ماء ملح وفلفل 2 ملعقة صغيرة نعناع مجفف 1/ 2 كوب نعناع طازج مفروم
الطريقة: لتحضير الحشوة:
- اغسلي الرز وانقعيه شوية، وبعدين سيبيه يتصفّى.
- شوّحي الرز في الزبدة لمدة 3:2 دقائق، وبعدين ضيفي عليه التوابل (البهارات والقرفة والملح والفلفل).
- قطّعي الطماطم مكعبات، وحطّيها على الرز ومعاها الثوم المفرروم والنعناع المجفف.
- بعد كده حطّي اللحمة المفرومة، وقلّبي الخليط كويس أوي.
- حضّري الفلفل بإنك تقطّعي رؤوسها وتنظفيها من الداخل، وممكن تمسحيها من الداخل بقليل من الملح.
- احشي الفلفل بالخلطة، وغطّي كل حبة فلفل بشريحة طماطم، وبعدين بالرؤوس اللي قطعتيها منها.
لعمل الصلصة: - افرمي الثوم وشوّحيه في الزبدة، وبعدين حطّي عليه الطماطم بعد ما تقشّريها وتفرميها.
- دوّبي صلصة الطماطم في الماء، وبعدين ضيفيها على الثوم والطماطم.
- حطّي النعناع المجفف والطازج وتبليها بالملح والفلفل، وسيبيها تتسبّك لمدة 10 دقائق.
- رصّي الفلفل المحشي في صينية فرن عميقة، وبعدين صبّي الصلصة عليها وغطي الصينية بورق الفويل.
- دخّليه فرن ساخن على درجة حرارة 180، وسيبيها لحد ما الفلفل والرز يستوي.
- قدّميها مع الصوص، بالهنا والشفا. | |
|