[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وصفتنا هتكون عبارة عن مكرونة بصوص الزبادي واللحمة المفرومة..
جرّبوها وابعتوا قولوا لنا رأيكم فيها..
وكمان كل الطلبات اللي عايزين تعرفوها.
مكرونة بصوص الزبادي واللحمة المفرومة
المقادير:1/ 2 كيلو مكرونة
1/ 2 كيلو لحم مفروم
ملعقة كبيرة ثوم مدقوق
ملعقة كبيرة عصير ليمون
1/ 4 كوب زيت زيتون
ملعقة صغيرة قِرفة
4 أكواب زبادي
بصلة مفرومة
ملح وفلفل
1/ 2 ملعقة صغيرة (جوزة الطيب - حبهان - بهارات)
الطريقة:1- اسلقي المكرونة وصفّيها، وضيفي عليها ملعقتين زيت وقلّبيها كويس.
2- اقلي الثوم والبصل في الزيت، وبعدين ضيفي عليهم اللحمة وتبّليها بكل التوابل، وسيبيها لحد ما تتعصّج.
3- اخلطي الزبادي مع ملعقة صغيرة ثوم مطحون جامد وعصير الليمون والملح.
4- اخلطي المكرونة مع صوص الزبادي، وقلّبيهم مع بعض كويس، وحطّيها في طبق التقديم.
5- حطّي عليها اللحمة المفرومة وزيّنيها بالمكسّرات، وقدّميها بالهنا والشفا.