[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
علشان دايما تجددي في أكلك ومايبقاش بنفس الطريقة في كل مرة هتعمليه فيها..
النهارده على "سفرة دايمة" هنقدم لك الكفتة بشكل جديد وسهل جدا..
عبارة عن كفتة ومعاها صوص الفلفل الأحمر الحلو..
جربيها وقولي لنا رأيك فيها.
كفتة بصوص الفلفل الأحمر
لعمل الكفتة:
المقادير:
كيلو لحمة مفرومة
بصلة متوسطة
حزمة شبت
حزمة بقدونس
حزمة كزبرة
فص ثوم
ملح وبهارات
لعمل الصوص:حبة فلفل أحمر
بصلة متوسطة
2 : 3 كوب ميه
1/ 4 ملعقة صغيرة كزبرة
1/ 4 ملعقة صغيرة حبهان
2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
4 حبات طماطم مفرومة
2 ملعقة كبيرة صلصة طماطم
ملح وفلفل
الطريقة:1- افرمي اللحمة مع الشبت والبقدونس والكزبرة والثوم والبصل، وتبليها بالملح والبهارات.
2- شكلي منها أصابع متوسطة الحجم وبعدين شوحيها في زيت الزيتون لحد ما تجف ويبقى لونها دهبي، وبعدين ارفعيها من الطاسة، وخلي الطاسة ببقايا الزيت.
3- لتحضير الصوص؛ اشوي الفلفل على النار لحد ما القشرة تنفصل، وبعدين حطيها في كيس بلاستيك لمدة دقيقتين علشان القشرة تنفصل تماما ويبقى سهل إنك تقشريه، وبعدين افرميه لمكعبات صغيرة.
4- في نفس الطاسة اللي شوحتي فيها اللحمة؛ افرمي البصل وشوحيه فيها لحد ما يبقى لونه دهبي، وبعدين حطي الفلفل المشوي والطماطم والصلصة وتبليه بالملح والفلفل والكزبرة والحبهان.
5- حطي الميه وسيبيها لحد ما الصوص يغلي لمدة 5 دقائق وبعدين ضيفي الكفتة، ولو حسيتي إن الصوص بقى سميك ممكن تزودي ميه كمان.
6- غطي الطاسة وسيبيها على نار هادية لمدة 25 دقيقة لحد ما تحسي إن الكفتة استوت والصوص اتسبك، وقدميها مع رز أبيض، بالهنا والشفا.