maganeno مشرفة قسم هل تعلم
sms :
رضيت بحكمك يا رب والصبر بزيادة
ظلمونى من غير ذنب حسدونى بزيادة
عدد المساهمات : 819 التقييم : 1 تاريخ التسجيل : 07/08/2011 الموقع : www.mbenh,yoo7.com
| موضوع: أبلما الفراخ (طبق لبناني) الإثنين سبتمبر 26, 2011 9:36 pm | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
أبلما الفراخ (طبق لبناني)
المقادير: كيلو بانيه مقطّعة مكعبات 10 ثمرات بصل صغير ومقشّر ملعقة كبيرة بقدونس مفروم كوب مشروم مقطّع ملعقة كبيرة دقيق مكعب مرقة دجاج عصير ليمونة 3 كوب ميه ملح وفلفل زيت الطريقة:1- اقلي الفراخ في الزيت، لغاية ما لونها يبقى ذهبي، وبعد كده ارفعيها من الزيت. 2- في نفس الطاسة اللي حمّرتي فيها الفراخ، حطّي شرايح البصل، وقلّبيها على النار لمدة 5 دقائق، وبعد كده ضيفي المشروم والدقيق وقلّبي المكوّنات مع بعض كويس. 3- بعد كده ضيفي عليهم عصير الليمون، والميه ومرقة الدجاج والملح والفلفل مع التقليب المستمر لغاية ما تحصلي على مزيج متجانس.
4- رجّعي الفراخ، في الطاسة مرة تانية، وغطّيها وسيبيها تستوي على نار هادية لمدة 25 دقيقة، أو لغاية ما الفراخ تستوي. 5- وفي النهاية، ضيفي البقدونس،وقلّبي الخليط كويس، وحطّيه في طبق التقديم.. وبالهنا والشفا. | |
|